top of page

psychotherapie

Psychotherapie voor kinderen, jongeren en ouders.

over psychotherapie

 

In psychotherapie maak ik samen met het kind/jongere en de ouders ruimte om te kijken naar wat moeilijk loopt en hoe hiermee kan omgegaan worden. Kinderen/jongeren krijgen de kans om op hun eigen tempo hun moeilijkheden te verkennen en er meer inzicht in te krijgen. Dit gebeurt op een deskundige en veilige manier, waardoor ze in staat zullen zijn om gaandeweg hun problemen aan te pakken en hun levenskwaliteit te verhogen. Daarnaast wordt bekeken hoe de omgeving (ouders, broers/zussen, school, …) hierin kan bijdragen. 

 

Ondertussen heb ik mij bijgeschoold als gedragstherapeute. Gedragstherapie is een evidence-based therapiestroming gebaseerd op de theorie dat cognities, emoties, gedrag en lichamelijke gewaarwordingen als een cirkel met elkaar verbonden zijn. Binnen de therapie gaan we samen op zoek naar mogelijkheden om één of meerdere aspecten in deze cirkel aan te passen met het oog op verandering. 

Een afspraak maken

Neem vrijblijvend contact met me op via het formulier.

 

Als eerste maken we een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek (waarbij zowel kind/jongere als ouders aanwezig zijn) nemen we de tijd om met elkaar kennis te maken en een eerste schets te maken van de bezorgdheden. Ook een afstemming van zowel uw als mijn verwachtingen komt aan bod. Nadien kunnen verdere sessies ingepland worden. Het aantal sessies en de frequentie zijn afhankelijk van de hulpvraag. 

 

Wanneer wegens onvoorziene omstandigheden een afspraak niet kan doorgaan, gelieve minimaal 24 uur op voorhand te annuleren. Indien een afspraak niet wordt nagekomen of niet tijdig wordt geannuleerd, wordt de volledige sessie aangerekend.

lien tegenbos
Gedragstherapeute 
Master in de klinische psychologie, optie kinderen en adolescenten  

Erkenningsnummer Psychologencommissie: 892112416

Visumnummer: 275794

0494 49 59 22
lientegenbos@gmail.com

5B2A7519 (2).JPG

praktische info

tarieven

  • €70 per consultatie van 50 minuten

  • €80 per consultatie op verplaatsing

  • €30 voor extra verslaggeving

 

De consultaties worden steeds betaald na iedere sessie. Dit kan cash of via Payconiq. Er is geen bancontact aanwezig. 

terugbetaling

De meeste mutualiteiten bieden een gedeeltelijke terugbetaling van psychotherapie voor kinderen en jongeren. Ik ben als psychotherapeut erkend door alle mutualiteiten. Voor meer informatie kan u informeren bij het betrokken ziekenfonds. 

bottom of page