top of page

psychotherapie

Individuele psychotherapie voor (jong)volwassenen en koppels.

over psychotherapie

 

In psychotherapie maken we samen ruimte om te kijken naar wat er moeilijk loopt en hoe je hiermee kan omgaan. Je krijgt de kans om op je eigen tempo je gevoelens en gedachten te verkennen en deze een plaats te geven. Dit gebeurt op een deskundige en veilige manier, waardoor je in staat zal zijn gaandeweg je problemen aan te pakken en je levenskwaliteit te verhogen.

 

hiervoor kan je bij mij terecht​
  • Emotionele problemen (angst, depressie, kwaadheid, ...)

  • Gebrek aan zelfvertrouwen

  • Verwerkingsproblemen (verlies, rouw, schuldgevoel, handicap, ziekte, ...)

  • Relatie- en communicatieproblemen (met je partner, familie, ...)

  • Opvoedingsondersteuning (problemen met je kinderen)

  • Vragen rond je identiteit of geaardheid

  • Problemen op je werk

  • Ontwikkelingsstoornissen (autisme, ADHD, ...)

 

 

Een afspraak maken

Neem vrijblijvend contact met me op via het formulier.

 

We maken dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek waarin je verhaal een plek krijgt. We verkennen samen je hulpvraag en je kan kennis maken met mijn manier van werken. We bepalen de therapeutische doelstellingen en beslissen samen of we verder op pad kunnen gaan. Indien wenselijk kunnen we een gepaste doorverwijzing bespreken.

Een gesprek duurt ongeveer 50 minuten.

 

Volgende gesprekken

 

Op het einde van een gesprek maken we telkens samen een eventuele volgende afspraak. Het is moeilijk om bij de start van een therapie te bepalen hoeveel gesprekken er wenselijk of nodig zijn. Dit is verschillend voor elke cliënt en wordt mee bepaald door de wensen van de cliënt, de aard van de problemen waar u mee kampt, … We bepalen ook samen hoe frequent er een gesprek zal plaatsvinden (wekelijks, maandelijks, …).

Tijdens de volgende gesprekken gaan we dieper in op de problemen en klachten die je ervaart en welke betekenis die voor jou kunnen hebben. We hebben aandacht voor je gedachten, gevoelens, wensen, verlangens… maar ook voor de beperkingen die je mogelijks ondervindt.

Gaandeweg zal je meer en bewuster zicht krijgen op een aantal zaken, waardoor je in staat zal zijn om je leven weer in handen te nemen, om de juiste keuzes te maken, … Je mag van mij als therapeut geen pasklare antwoorden en oplossingen verwachtingen, maar ik maak het tijdens het therapieproces mee mogelijk dat de cliënt (opnieuw) voeling krijgt met welke richting hij / zij zelf uit wil gaan.

Het moment en de manier waarop we de therapie afronden, wordt ook samen overlegd.

eef van hoof
Cliëntgericht psychotherapeute (FMS)

Lid pedagogische wetenschappen, orthopedagogiek (KULeuven)

Lid van VVCEPC en VVO

0497 83 41 35
eef.van.hoof@telenet.be

5B2A7551 (2).JPG

praktische info

wat breng je mee naar 
de eerste consultatie

  • Klevertje van de mutualiteit

tarieven

De kostprijs voor een gesprek bedraagt €70 voor individuele therapie. Voor relatietherapie is de prijs afhankelijk van de duur van het gesprek (€65/uur).

terugbetaling

Als therapeut heb ik een overeenkomst met een aantal mutualiteiten (CM, Onafhankelijk Ziekenfonds, Vlaams & Neutraal Ziekenfonds, De Voorzorg, ...) wat betekent dat een gedeelte van de kostprijs voor een aantal gesprekken terugbetaald wordt voornamelijk voor kinderen en jongeren. Ik bezorg het formulier dat je kan indienen bij je ziekenfonds om de terugbetaling te verkrijgen.

bottom of page